Hebt u al winterbanden?

Met de herfst in het land zakken de temperaturen. Straks ligt het glad op de weg en is het opletten geblazen. Denk aan uw veiligheid en boek nu al uw onderhoud of bandenwissel. 

Waarom moet u van banden wisselen?

Simpelweg voor de veiligheid van alle inzittenden. Elke autoband heeft een profiel: groeven van een paar millimeter diep die zorgen voor extra grip op de weg. Die grip kan levens redden. Door de wagen te gebruiken, slijten die groeven weg, tot u een ‘gladde’ band hebt. En dat kan gevaarlijk zijn. 

Winter- en zomerbanden hebben sowieso andere eigenschappen. De verschillen zijn het grootst op de volgende drie vlakken

  • De materie: winterbanden bevatten meer natuurrubber. Daardoor blijven ze soepeler bij koud weer. Hoe zachter de band, hoe meer die zich aan het wegdek zal vasthechten en hoe groter de grip. Een winterband wordt interessant vanaf temperaturen die onder de +7°C liggen. 
  • De diepte van het profiel: die is bij winterbanden dieper dan bij de zomerse variant. Dankzij de extra grip wordt uw wagen vooruit geduwd op wegen die met sneeuw of ijs bedekt zijn. 
  • De extra’s: winterbanden hebben duizenden kleine groeven in hun profielblokken. Die verspreiden beter het (regen)water en vermijden aquaplaning. Door de extra groeven vervormt de band wanneer hij de grond raakt in meerdere lamellen. Die zorgen ervoor dat de band beter in de sneeuw “hapt” en dus meer grip heeft. 

Bandenhotel: zorgeloze stockage

Bij Van Mossel Hyundai houden we uw andere set banden bij in ons bandenhotel. Zo bent u zeker van de juiste stockage en kan u in het voorjaar met een gerust hart uw wagen voorbereiden op het nieuwe seizoen. 

Winterbanden: hebt u al aan een set gedacht?

Wanneer we uw banden vervangen, kan u in plaats van enkel uw banden, ook kiezen voor een set: banden + velgen. Het voordeel? Een positieve invloed op de wegligging van uw auto. En dat is dan weer een goede zaak voor de veiligheid. 

EXCLUSIEVE ACTIE OP VELGEN VOOR TUCSON EN KONA ICE

Bent u eigenaar van een Tuscon (2016-2020) of een Kona ICE? Dan kan u deze winter profijt doen.

Aluminium velgen (17”) nu aan de actieprijs van € 999 euro incl. btw (excl. plaatsing en stockage). Oorspronkelijke prijs: € 1.600.

OP = OP

Drie tips om uw wagen voor te bereiden op de winter

Een gewaarschuwd chauffeur is er veel waard. Rijd de winter in zonder autoproblemen dankzij deze drie tips:

  1. Vul je ruitenvloeistof bij (met antivries): de lage stand van de zon in combinatie met slecht weer resulteert in een vuile voorruit. Gevaarlijk straks, zeker als u zonder ruitenvloeistof rijdt. Vul daarom tijdig het reservoir aan en ga dan voor een variant met antivries. 
  2. Check uw accu: de grootste oorzaak van startproblemen in de winter is een platte batterij. Staat uw wagen vaak aan de kant? Rijd dan eens een blokje om. Of laat bij uw bandenwissel ineens de accu nakijken.
  3. Let op de juiste bandenspanning: een goede bandenspanning zorgt voor grip op de weg, wat belangrijk is tijdens winterweer. Bij de wissel van uw banden, zetten we die ineens juist. 

Wacht niet te lang met een onderhoud in te plannen. Boek vandaag nog bij een Van Mossel concessie bij u in de buurt.